Keuring elektrische installatie

Een verouderde of slecht functionerende installatie is niet zonder gevaren.

Bij een elektrische keuring controleren we of de elektrische installatie voldoet aan de normen van het Algemeen Reglement op de Elektrische Installaties (AREI).

Categorie
Keuring elektrische installatie
Voor wie?
Bij nieuwbouw, verbouwing en verkoop

Wanneer is een elektrische keuring verplicht ?

Een keuring van de elektriciteit is verplicht bij de aansluiting van een nieuwe elektrische installatie op het net, maar ook wanneer er belangrijke wijzigingen of uitbreidingen plaatsvinden aan de elektrische installatie.

Indien je je woning wil verkopen, dan moet er verplicht een elektrische keuring aan de koper worden voorgelegd.
Elektrische installaties die geplaatst zijn na 1 oktober 1981 beschikken in principe reeds over een keuringsverslag. Wanneer je dit verslag als verkoper niet meer terug vindt, er ondertussen belangrijke wijzigingen werden uitgevoerd aan de installatie of dit verslag ouder is dan 25 jaar, zal een nieuwe keuring van de installatie moeten gebeuren.
Elektrische installaties die ouder zijn dan 1 oktober 1981 zullen bij verkoop in elk geval gekeurd moeten worden.

Wat als de elektrische installatie wordt afgekeurd?

Met een keuringsattest van de elektrische installatie bij de verkoop, weet de koper of de elektriciteit al dan niet aan de normen voldoet. Het keuringsattest mag zowel positief als negatief zijn, maar zonder attest kan de verkoop niet doorgaan. Bij een negatief verslag moet de koper de elektrische installatie in orde brengen en laten herkeuren.

Vraag een vrijblijvende offerte

Contact